Baja Royal Organik

Baja Royal Organik

Ruang Iklan

Friday, 2 March 2012

Dubai Garden Restaurant

1st March 2012 -  Hajat kami petang ni sebenarnya hanyalah untuk minum petang di Pelita Restoran...than nak pegi Econsave untuk beli mineral water....tiba-tiba ternampak Dubai Garden Restoran ni yang sederet dengan  Pelita di Setapak ni dah buka....so apa lagi...lets try....sorry..aku lupa nak ambik gambar restoran ni dari luar....difahamkan dari kakitangan restoran Dubai Garden ni baru jer beroperasi pada 25hb feb 2012...tak sampai seminggu pun lagi...so kiranya aku dan suami masih boleh dikatakan pelanggan yang merasmikan restoran ni...huhuhuhu.....lets see keindahan hiasan dalaman Dubai Garden ni....

Setiap dinding restoran dihias cantik dengan air yang mengalir di dalam dinding cermin...

Gambar-gambar menu tersusun cantik.....
Hiasan fountain yang menarik..mendamaikan mata...

Pada masa ni hanya 2 meja jer ada customer...meja aku dan meja couple cina ni.....
Menu...
Senarai menu...disebabkan restoran masih terlalu baru tak semua menu yang ada dalam ni available...
Blurr sekejap tak tau nak order apa.....looking for something a bit light.....tea time kan....
blurr jugak sebenarnya...tapi maintain senyum....hehehehe...
Ice Lemon Tea for my hubby.....RM6...my hubby kata Tea Orange Bharat dari Cameron lagi sedap...
Dubai Garden Cocktail....RM15..memang sedap....macam2 fresh fruits ada dalam ni...mango, banana, kiwi, anggur and vanilla icecream for topping......aku boleh bagi A++
Ni la dia Chicken Fahsa...dihidangkan ketika masih mendidih dan berasap-asap lagi....agak cair dan berkuah...RM18 dihidangkan bersama sekeping roti....
Bila asap dah hilang terus bertukar jadi pekat....baru nampak isi ayam yang telah dikisar ni...dalam ni ada hirisan ciliapi sekali.....hot & spicy....memang menyelerakan....

Ni la rotinyer...first time aku jumpa roti type ni...tak tau plak besar macam ni padahal ni saiz small....RM2 sekeping...agaknya kalau saiz large maybe lebar mcm meja kot....hehehehe...di atasnya ada taburan bijan....agak liat tapi sedap bila dimakan panas2 bersama chicken fahsa....
Dessert......pudding caramel....sajer nak try yg arab punya plak....padahal nak buatnyer bukan susah sangat pun.....kecik mcm ni RM10....kalau RM10 ni buat kat umah dapat makan 5 ke 6 orang....
Bakhlawa....aku nak bagi credit kat restoran ni....ini bahklawa yang paling sedap so far aku makan....

Dari nak makan yang simple2 untuk tea time tak sangka pesanan yang kami buat ni betul-betul mengenyangkan....bagi yang suka shisha kat restoran ini pun ada....terus cancel nak pegi beli mineral water kat econsave tu....perut dah kenyang jadi malas nak jalan......:( pukul 12 tgh malam perut masih lagi rasa penuh....masih terasa-rasa roti dalam perut sedang mengembang.......syukur alhamdulillah.....:p

3 comments:

  1. wahhhh...suke nyer saye...... mmg dok teringin lama sgt dah nak g sini... dok cari reviews tak jumpa2... bu at last...... thx ek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan tak cuba.....best tempat ni...

      Delete
  2. Di maklumkan Restoran Dubai Garden di Setapak ni dah pun ditutup sejak 2 bulan lepas...masih tak diketahui lokasi terbarunya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...