Baja Royal Organik

Baja Royal Organik

Ruang Iklan

Sunday, 15 July 2012

PAK TAM KOPITIAM, SEREMBAN 2

Salam semua....kami berkunjung di Pak Tam Kopitiam ni semalam...Sabtu  memang hari busy untuk kami...lepas breakfast di luar kami terus ke pasar Ampangan...tak banyak barang basah kami beli kali ni...sebab Sabtu depan dah puasa...lepas pasar kami pergi pula ke Pasaraya Econsave,Forest Height....ingatkan nak masak untuk lunch tapi my hubby kata dia perlu cari pokok-pokok untuk taman mininya....hmmm...so off masak today....terus kami ke Seremban 2...dan teringat Pak Tam Kopitiam ni dalam buku iklan My City Explorer yang baru sahaja buka....Untuk pengetahuan Chef Restoran ni adalah bekas tukang masak Tunku Abdul Rahman dahulu iaitu Mr.Sultan Abdullah yang turut dikenali dengan panggilan Master Sifu...menu di sini adalah makanan Cina Muslim....sebelum ni dikenali Master Sifu Restoran terletak di Rasah, Seremban..tapi ianya baru jer berpindah di Lake View Seremban 2 baru seminggu...selepas berpusing-pusing mencari akhirnya ketemu jugak....:))
Ini la dia Pak Tam Kopitiam....corner lot....waktu perniagaan dari 11.00am - 3.00pm...buka semula 6.00pm - 11.00pm. Kami sampai lagi setengah jam nak pukul 3.00pm...nasib baik boleh ambik order lagi...:))
Ni untuk aku....kasturi asam boi...RM3 sahaja..sedap dan menyegarkan....:))

 
for my hubby....barli lemon honey ais...RM3.50....not bad katanya....

Homemade Tauhu (beancurd)...sedap...RM7.00..


Chicken Kung Po....I like it so much.....RM10.00..sedap sangat hingga tak nak makan lauk yang lain...aku pernah cuba di Restoran Cheng Ho, Wangsa Maju dan Red Wok @ Bangi....ternyata Pak Tam Kopitiam lagi power....:))


Talapia Sze Chuan....RM30.00...saiz ikan  amat besar...sesuai untuk 4 orang makan sebenarnya....cara potongan ikan amat unik....ikan pula amat segar...

Sayur ni Kailan Special..RM10.00 ..memang sesuai dengan namanya....memang amat special....sayur ni dihiris halus seperti bunga rampai tapi rangup..ala-ala seaweed goreng macam tu.....first time makan...aku sempat berbual dengan Chef di sini, Master Sifu, Encik Sultan Abdullah...menurut beliau untuk memasak sayur ni memang amat cerewet...minyak tak boleh terlalu panas..kalau tak cepat hangus...kalau minyak kurang panas pulak sayur akan jadi lembik....kadang-kadang dia sendiri masak pun kena buang sebab tak jadi...aku awal-awal surrender la....kalau dah Professional Chef kata susah...ni plak aku nak buatnya....memang hancus la...hehehhehe....:))

Jemput makan semua....semuanya amat menyelerakan.....:))

Alamat Restoran :


Pak Tam Kopitiam





52G Persiaran S2B2, 
Lake View Square, Seremban 2

Tel : 012-6481911


2 comments:

  1. Ahad 5-May-2014 5:30pm. Restoran Pak Tam ni nampaknya sudah tak beroperasi. Tutup seperti kedai2 lain di kawasan yang hampir mati ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes....betul...dah lama juga tutup.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...