Baja Royal Organik

Baja Royal Organik

Ruang Iklan

Thursday, 24 April 2014

QING FANG NOODLES HOUSE, PLATINUM WALK, SETAPAK

Salam semua...ini cerita petang semalam...sekarang ni musim hujan....sejuk-sejuk asyik lapar jer kan....lepas kerjaterus ajak en.hubby pergi KL Festival City, kat Jln Genting Klang, Setapak...nak cari apa yang patut diisi dalam perut...dah sampai  office rasa lapar giler padahal tengahari dah makan nasi pun....sejuk-sejuk asyik lapar jer kan....dah sampai KL Festival City rasa macam dah bosan plak tengok restoran dalam tu...terus rasa nak makan nasi lemak or kua tiaw Mali's Corner yang sedap gilos tuuu kat Platinum Walk...dari Kl Festival City ke Platinum Walk just jalan kaki...sebelah-sebelah jer kan....sebelum sampai Mali's teus terjumpa restoran baru buka... Qing Fang Noodle House...macam menarik jer....restoran Cina Muslim....terus kami masuk...cancel pergi Mali's...

 Menu
 
 Baru buka 16th Februari 2014..dirasmikan oleh Menteri Perlancongan lagi...kat China dah ada 60 outlets...kira popular la ni kan kat China...Qing tu maksudnya halal...dan Fang tu delicious...or sedapppp....lebih kurang itu la....

 Hiasan dalam restoran.....cantikkkkkkkkk...... :) 


 En.hubby tulis order...aku suka kalau pergi restoran konsep begini...bagi menu pastu kita tulis sendiri kat order form...mostly restoran chiness-muslim yang practice macam ni...bila dah siap just panggil dia orang...kadang-kadang bila pergi kat restoran pekerja tu dok tunggu la kat meja..dah la kita ni nak pilih food cerewet....bila kita lambat bagi tau order muka pekerja pun dah sour...betul takk....bukan kita tak faham kerja dia orang tapi kita nak makan kena la decide betul-betulkan....
 
 Banyak menu menarik...salah satu menu yang ada...harga boleh dikatakan reasonable..

 kami order fruits jus...tembikai dan epal....setiap satu harga RM4.50...sedap....fresh!!
 
 Beef Ramen....aku punya....nampak sedapkan dalam menu ni....


 Dah sampai Beef Ramen aku....RM7.80...sama tak macam dalam menu?? hihihihi....

 Dalam gambar kat menu ada sambal cili....ok...cili diasingkan..yer la kan..kang kalau letak takut customer tak kuat pedas la plak...kalau kuat pedas boleh mintak cili lagikan....
 Ini aku dah campur dengan cili yang disediakan....hmmmm.....memang sedapppp....mee dia memang lain...tak sama langsung dengan mee kuning yang kita beli kat kedai tu...memang kena dengan selera aku....aku suka dengan sup dia....nampak light tapi penuh rasa...kena plak dengan sambal cili tu...memang terangkat you....
 ini en.hubby punya....kata minum petang tapi nasi plak diordernya....hihihi....nama menu ni Spicy Chicken Rice...RM7.80 jugak....bila sebut spicy kita bayangkan mesti pedas la kan...tapi spicy kat sini semua guna cili merah campur cili hijau yang besar tu....untuk yang tak kuat pedas memang sesuai la....rasa not bad....sedap jugak....
Ramen tu adalah mee tarik...sempat aku tinjau kat belakang tengok mereka ni buat mee tarik....seronok....yang pasti bukan Cina Malaysia yer...import mari.....hihihihi
video
 So far restoran ni boleh dikunjungi lagi...ada banyak menu menarik kena cuba....servis pun cepat...dari minum petang terus kenyang sampai ke malam....aku cuti masak semalam....yahoooooo.....hihhihihi.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...